Vaikuttava elämä – tervetuloa!

27.8.2018

On suuri ilo päästä julkistamaan loistavan syksyn kunniaksi ylpeänä Vida Impact Oy, joka on Lumoava Liike Oy:n liiketoiminnan seuraaja. Vida tarkoittaa elämää, ja impact puolestaan vaikuttavuutta - ja myös törmäysvaikutusta.

Vida_Impact_punatukka.jpg

 

Elämään mahtuu kaikki inhimillinen. Johtotähtemme ja intohimomme Vida Impact Oy:n toiminnassa on saada kulkea rinnalla ja vahvistaa ihmisiä elämän haasteissa. Teemme työtämme sydämellämme ja can do -asenteella 22 vuoden työkokemuksen sekä monipuolisen koulutustaustamme myötä. Uudenlaista valmennuksellisuuden, yhteiskunnallisten haasteiden ratkomisen ja vaikuttavuuden yhdistävää yrittäjyyttä on ollut ilo kehittää jo kaksi vuotta, alunperin Lumoava Liike Oy -valmennusyhtiön toiminnassa, jonka kehitystyön seuraaja Vida Impact Oy ylpeästi on.

Meille on merkityksellistä olla vahvasti mukana ratkaisemassa yhteiskunnallisia rakenteellisia ja yksilötason haasteita. Yhteiskuntatieteilijöinä ja sosiaalityön asiantuntijoina se onkin luonnollista osaamisemme ydintä. Vaikuttavuuden seuraaminen ja kehittäminen on erityisesti sosiaalialalla jo nykyisen lainsäädännön (mm. Sosiaalihuoltolaki) edellyttämä asia, joka silti ontuu vielä kovasti kiireen ja suurten organisaatioiden paineissa. Näenkin SOTE- ja hyvinvointialan kentällä merkittävän tarpeen ketterille kokeiluille, rohkeudelle toimia konkreettisesti toisin ja purkaa tietoisesti siiloja, jotka estävät ihmisten avunsaannin. 

Kiihdyttämöjen aikana löydämme turhan usein itsemme Meinaamosta, ja asiat jumittavat paikallaan loputtoman hilloamisen ja suunnittelun tuloksena. Elämme Suomessa edelleen vahvan häpeän kulttuurissa, ja uskallus puuttua rakentavasti asioihin, jotka ovat ihmisiä rikkovia on liian usein puutteellista. Ihmistyön ytimessä täytyy aina olla todennettavissa oleva vaikuttavuus, ja se, mikä on edun mukaista ihmiselle, jolla ei ole sillä hetkellä voimaa ja vahvuutta vaatia itse omia oikeuksiaan. Tästä syystä meidän on opittava puhumaan asioista ääneen, konfliktoimaan asioita ihmisten sijaan, ja kehittämään aidosti yhdessä toimivia palveluita vastuun siirtelyn sijaan.

Aina on toivoa, ihmisissä ja organisaatioissa.

On upeaa nähdä vaikuttavuuden tarpeen nousu ammattilaisten työssä, työtään asiakkaiden kanssa kehittävät organisaatiot ja ne toimijat jotka haluavat olla tekemässä uusia palveluita, huolimatta siitä ettei niitä ole aiemmin tehty. Tai juuri siksi. Uusien aidosti toimivien työmenetelmien kehittäminen esimerkiksi nuorten mielenterveyteen liittyvissä palveluissa on lämpimästi tervetullutta, ja oleellisesti tarpeellista. Meillä ei ole varaa jättää ihmisiä hoitamatta.

Tässä kaikessa Vida Impact on mukana; auttamassa ihmisiä suoraan yksilö- ja ryhmätyöskentelyn keinoin, sekä kouluttamassa ammattilaisia ja toteuttamassa yhteiskehittämisen hankkeita. Olemme ylpeitä siitä, että pystymme auttamaan asiakkaitamme mielen, kehon, sosiaalisten pulmien ja elämän haavojen kohdalla nopeasti, inhimillisen kohtaavasti, ja ennenkaikkea vaikuttavasti. Minulle henkilökohtaisesti on 22 vuoden ja usean tuhannen asiakkaan myötä ollut aina oleellisen tärkeää auttaa silloin, kun ihmisen omat voimat eivät riitä, ja luoda valoa ja rohkeutta sinne missä sitä on hankala nähdä. Kokemusten myötä on piirtynyt myös selkeä kuva siitä, mikä ihmistä auttaa - ja mikä puolestaan koskaan ei sitä tee.

Teemme mielellämme yhteistyötä eri alojen ammattilaisten kanssa, jotka haluavat olla ratkaisemassa yhteiskunnallisia haasteita, luomassa vaikuttavaa toimintaa sekä kehittämässä SOTE- ja hyvinvointialan innovatiivista, vastuullista yrittäjyyttä. Mikäli nyökkäilet ajatuksille, tai hihkut innosta (kuten me teemme parhaillamme), niin olethan yhteydessä! Mietitään kahvikupin ääressä livenä tai virtuaalisesti tärkeiden asioiden konkreettista edistämistä.

Toivon meidät kaikki tervetulleiksi rohkeuden, ja vaikuttavan ihmistyön ja hyvinvoinnin aikaan. Sanoista tekoihin, vaikuttavuuden edelläkävijänä.

 

Vida Impact toimii uudistumisen myötä Oulun lisäksi myös pääkaupunkiseudulla, sekä Rovaniemellä. Käy kurkistamassa miltä missiomme, menetelmämme sekä ajatuksemme näyttävät, ja ota rohkeasti yhteyttä!

 

Anna tähtesi loistaa!

Mielekkäästi, Sanna