Sanna MustonenVida Impact Sanna Mustonen

 

Sanna on Vida Impact Oy:n perustaja ja toimitusjohtaja - kokenut, arvostava ja rohkaiseva ihmistyön ammattilainen.

 

 

Sannalla on 24 vuoden laaja kokemus julkisen sektorin asiantuntijatehtävistä mielenterveystyössä, lastensuojelun sosiaalityössä, koulusosiaalityössä, perheoikeudellisessa työssä sekä etsivässä nuorisotyössä. Urallaan Sanna on auttanut yksilötyön keinoin yli 2000 ihmistä, sekä lisäksi lukemattomia perheitä ja ryhmiä.

Asiantuntijana Sanna on vahva moniammatillinen osaaja, jolla on kyky sanoittaa ääneen yhteiskunnallisia varjopaikkoja, innovoida vaikuttavia palveluita sekä rohkeutta puhua asioista suoraan - tarjoten samalla ratkaisuehdotuksia. Sannalla on monitieteisyyden lisäksi vahva pinta asiakastyöhön ja siihen, mikä käytännössä toimii; ja mikä puolestaan ei juuri koskaan sitä tee.

Uudenlaista valmennuksellisuuden, yhteiskunnallisten haasteiden ratkomisen ja vaikuttavuuden yhdistävää yrittäjyyttä Sanna on kehittänyt vuodesta 2016 alkaen perustaessaan Lumoava Liike Oy -valmennusyhtiön, jonka kehitystyön seuraaja Vida Impact Oy ylpeänä on.

Asiakastyön lisäksi Sanna kouluttaa sote- ja hyvinvointialan ammattilaisia ja toimii rohkaisevana muutosagenttina sekä julkisen, että yksityisen sektorin palveluissa.

Kouluttajana ja valmentajana Sanna on herättelevä, rohkaiseva, huumorintajuinen - ja aina asiakkaan puolella.

Sanna on koulutukseltaan yhteiskuntatietelijä, sosiaalityöntekijä, laillistettu sosionomi AMK (Valvira), ravitsemuksen ja ravitsemuspsykologian asiantuntija, sekä personal trainer (Trainer4You/EHFA). Lisäksi Sannalla on 7 vuoden mittaiset erikoistumisopinnot psykologian, päihde- ja lähisuhdeväkivallan, kriisityön, kehopsykoterapian, valokuvaterapeuttisuuden (Voimauttava Valokuva) sekä kuntoutuksen syventävistä opinnoista.

Pitkä työkokemus herätti Sannassa jatkuvasti enemmän havaintoja ja kysymyksiä siitä, miksi toimimattomia palveluita ja rakenteita ei pystytä muuttamaan, ja ihmiset jäävät vaille tarvitsemaansa apua. Maailmassa harvinaisuudeksi alunperin luotu pohjoismainen hyvinvointivaltiomme järjestelmä ei palvele enää kaikkia, vaan mahdollistaa eriarvoisuuden lisääntymistä.

 

”Uskon vahvasti siihen, että ihminen voi selviytyä mistä vain, kun saa oikeanlaista, nopeaa ja arvostavaa tukea, ja tulee nähdyksi omana itsenään ilman korjausvaatimuksia. Työurani aikana olen nähnyt kuinka asiakkaille kertyi valtavia ammattilaisverkostoja, joihin ihminen itse hukkui. Toisaalta olen saanut lukuisia kertoja olla näkemässä ihmisen selviytymistä ja valtavaa voimaa mahdottomistakin paikoista.

Meillä Suomessa on vieläkin todella vahva häpeän kulttuuri ja ihmiset jäävät aivan liian usein yksin elämän kipukohtien kanssa. Arastelemme myös turhaan haastavista asioista puhumista, ja se lopulta todellisuudessa estää järjestelmien muuttamista. Olemme valitettavan usein ammatillisesti Meinaamossa ja hilloamme asioita ikuisesti sen sijaan, että rohkeasti teemme toisin, ihmettelemme ja tutkimme parasta mahdollisuutta reilusti yhdessä asiakkaiden kanssa.

Aina on kuitenkin toivoa, sekä ihmisissä että järjestelmissä. Aina voidaan tehdä jotain.

Uskon vahvasti eri alojen ihmisten yhteistyöhön, sillä meissä on lopulta aina enemmän samaa kuin erottavaa. Minulle on merkityksellistä auttaa ihmisiä voimaan aidosti paremmin, löytämään oman rohkeutensa sekä edistää ihmistyön vaikuttavia käytäntöjä Suomessa ja kansainvälisesti. Ihmisen kyky selviytyä ihastuttaa minua päivästä toiseen ja inspiroi valtavasti joka kerta."